نقش تمرینات تقویتی در کودکان فلج مغزی
تمرینات تقویتی که همچنین به عنوان تمرینات مقاومتی شناخته میشود، نوعی از درمان فلج مغزی است که اغلب همراه با انواع دیگر تمرینات جهت افزایش قدرت و انعطاف عضلات به کار گرفته میشوند.همچنین تمرینات تقویتی از آتروفی (تحلیل رفتن) عضلاتی که به ندرت مورد استفاده میگیرند (که مشکل بسیار شایعی بین کودکان و بزرگسالان فلج مغزی است) پیشگیری مینماید.
تمرینات تقویتی چگونه میتوانند مفید باشند؟
افراد عادی که فلج مغزی و سایر شرایطی که عضلات و پوسچر را تحت تأثیر قرار داده ندارند، قادرند تا آزادنه و به راحتی عضلات و تاندون ها یشان را موقع راه رفتن، دویدن یا انجام فعالیتهای روزمره زندگی، حرکت و کشش دهند.این وضعیت تضمین کننده سرعت رشد عضلات، تاندونها و استخوانها متناسب با رشد بدن است.اما کودکان و بزرگسالان فلج مغزی که اغلب در انجام فعالیتهای ذکر شده مشکل دارند ممکن است سرعت رشد عضلات آنها کندتر از استخوانهایشان باشد.این شرایط میتواند سبب ایجاد کانترکچر (که یکی از مشکلات بسیار جدی فلج مغزی است) گردد. تمرینات تقویتی با حفظ قدرت و قابلیت انعطاف عضلات ،منجر به کاهش احتمال ایجاد و یا افزایش کانترکچرمیشود.
همچنین تحقیقات ارتباطی بین قدرت عضلات پا، پوسچرو توانایی راه رفتن یافته اند که نشان میدهد افراد با عضلات ضعیف تر پا، گرایش بیشتری به راه رفتن با الگوی کراچ(راه رفتن با زانوی خم) دارند.افراد فلج مغزی ممکن است راه رفتن قیچی وار(scissor gait) داشته باشند.به این صورت که بر روی پنجه پاهایشان راه رفته در حالیکه زانوهایشان به داخل چرخیده است.
هدف از تمرینات تقویتی بهبود چشمگر مهارتهای حرکتی درشت مانند : ایستادن، راه رفتن و نشستن است.
مزایای اصلی تمرینات تقویتی
مطالعات نشان داده است که تمرینات تقویتی برای افراد فلج مغزی میتواند منجر به افزایش سرعت و کیفیت راه رفتن، فعالیتهای حرکتی و در نتیجه کاهش اسپاتیسیتی گردد.
بعلاوه عضلات را میتوان از طریق حرکات کنترل شده و تکراری آموزش داد تا حرکات بدنی نرمال را تقلید و انجام دهند. کودک فلج مغزی در طی جلسات کاردرمانی جسمی با کمک کاردرمانگر از طریق انجام تمرینات تقویتی میتواند ایستادن، راه رفتن و حرکت به شیوه صحیح را یاد بگیرد که امکان دستیابی به حداکثر پتانسیل عملکردی را، برای وی فراهم میآورد.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |