تربیت فرزندان در واقع تربیت و آموزش رفتارهای خوب و جلو گیری از انجام کارهای نادرست و بد است.اما تربیت کودکان کار ساده ای نیست.با توجه به پیشرفت علم والدین باید به روز باشند تا با نظریه های جدید آشنا باشند و در کل امروزی باشند تا بتوانند از پس تربیت کودکشان بر بیایند.خوشبختانه مطالب زیادی در این مورد وجود دارد که میتواند والدین را در راه تربیت کمک کند.در این قسمت به نظر و توصیه روانشناسان در مورد تربیت فرزندان میپردازیم.
به فرزندان یاد دهیم تا با مسائل مختلف روبه رو شوند
همیشه والدین خودشان مشکلات را حل میکنند و اجازه نمیدهند که فرزندشان با آن رو به رو شود چراکه این کار اشتباه است.والدین نباید جلوی کودکان را بگیرند و در همه کارها و امورات دخالت کنند.باید باه کودکان یاد دهند که چگونه مشکلاتش را حل کند و علت و ریشه مسائل و مشکلاتیی که به وجود آمده را بیابند.اگر کودک نسبت به کار ها و وظایف خود بی توجه است مثلا اگه کلاس تکواندو میرود و نسبت به آن بی علاقع است باید علتی را که موجب بی علاقگی او شده است را پیدا کنید و به او در این زمینه کمک کنید تا راحت تر و با علاقه تر آن فعالیت را انجام دهد.
بخشی از وقتتان را به کودکان اختصاص دهید
همیشه سعی کنید بخشی از وقتتان را با کودک خود سپری کنی و دریابید که کودکتان از انجام چه کاری احساس خوشحالی میکند که برای فهمیدن همی نموضوع نیاز دارید که با کودک خود وقت بگزرانید تا حس نزدیکی بیشتری بین شما و کودک به وجود بیاید.با کودک خود دوست باشید گاهی همانند کودک شوید و با او بازی کنید و به او فرصت کافی دهید تا بتواند از شما چیزی یادبگیرد چرا که شگل گیری شخصیت کودک تا حد زیادی به رفتار شما بات کودک وابسته است.
به فرزندتان یاد دهید تا بر احساسات منفی اش پیروز شود
کودکان هم در طول زندگیشان به احساسات منفی نظیر تنفر، خشم ،حسادت و... دچار میشوند.والدین باید هنگامی که کودک دچار این احساسات شد به او کمک کند تا تعادلی در احساساتش به وجود بیاید و علت به وجود آمدن این احساسات را در کودک بررسی کنند تا با آگاهی بیشتر به این مسئله بپردازند.والدین باید به فرزندان کمک کند تا احساساتشان را تجزیه تحلیل کند و به راحتی بر آنها غلبه کنند.این کار باعث میشود وقتی که فرزند بزرگتر میشود کمتر دچار آسیب شود.
تربیت کودکتان به گونه ای باشد که کودک در کار های خانه به شما کمک کند
والدین باید تلاش کنند که کودک را طوری تربیت کنند که در انجام برخی از کار های به انها کمک کنند.اگر کودک در همین ابتدا یادبگیرد که باید کارهای خودش را انجام دهد باعث میشود در هنگام نوجوانی به یک فرد مسئولیت پذیر تبدیل شوند.اما نباید زیاد به کودک فشار آورد تا از انجام آن کار متنفر شود باید کاری کنیم که کودک با علاقه و انگیزه به انجام کار ها بپردازند و کار ها برایشان خسته کننده نباشد.برای مثال در هنگام انجام کار های خانه مانند جارو کشیدن، به او جارو بدهید تا به شما کمک کنن و پس از انجام کار از او تشکر و قدردانی کنی و احساس زضایتتان را به او نشان دهید تا کودک حس خوبی بگیرد و بیشتر راغب به آنجام کار شود.
به فرزندات بگویید که چقدر برای شما مهم است
سعی کنید به کودکتان بگوید که مهم ترین دارایی شما در زندگی است.اما شاید سوالی برای شما پیش بیاید که او میداند اما هنگامی که به طور واضح و صریح به او نگویید کامل این موضوع را درک نخواهد کرد.وقتی که متوجه شد چقدر برای شما هم و ارزشمند است حس امینت بسیار خوبی در او به وجود میآید.انجام اینکار بتعث علاقه و نزدیک شدن بیشتر والدین و کودکان میشود چرا که کودکان محبت کردن را دوست دارند و نسبت به آن واکنش نشان میدهند.
سعی کنید که کودکان بادیگران ارتباط برقرار کنند
نباید کودکان تمام وقتشان را با شما بپردازند بگذارید تا با دیگران ارتباط داشته باشد و از دور نظاره گر باشد.این کار باعث میشود که مهارت های اجتماعی در کودک تقویت شده و کودک در آینده جهت برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل نشود.به کودکان خود یاد دهید که دوستانی را برای خودش انتخاب کند تا بتواند در کنار آنها لذت ببرد.
به کودکان مهربان بودن را یاد دهید
باید به کودکان یاد دهید که در ارتباط با دیگران مهربان باشند زیرا این کار موجب موفقیت آنها در ارتباط با دیگران میشود.کودکان باید یادبگیرند که به دیگران احترام بگذارند و از آسیب زدن به دیگران خودداری کنند و همچنین یادبگیرند که احساساتشان را کنترل کنند.
درباره بزرگ و پیچیده بودن جهان با آنها صحبت کنید
کودکان تصور میکنند که دنیای آنها خودشان و دوستانشان است و آنها از همان کودکی باید یاد بگیرند که حقیقت جهان از دیدگاه آنها بزرگتر است.سعی کنید آنها را با فیلم ها و کتاب ها و دینای بیرون آشنا کنید تا در اینصورت در آینده دچار مشکلات نشوند.
سعی کنید لگوی خوبی برای فرزدانتان باشید
کودکان سریع یاد میگیرندو با نگاه کردن به کارها و رفتار های شما زندگی کردن را یاد میگیرند.رفتار والدین تاثیر بیشتری نسبت به حرف زدن آنها دارد.
تعیین کردن قانون
همیشه سعی کنید قوانین و محدوده واضحی را مشخص کنید و سعی کنید به کودکان گوش زد کنید که محدوده را رعیت کنند.اگر قانونی که شما تعریف کرده ایند واضح نباشد کودک را با چالش دشواری برای راضی نگه داشتن شما همرا خواهید کرد.با وجود قوانین نظم بیشتری هم پدید میآید تا هم شما و هم کودکتان احساس بهتری داشته باشد.
پاداش دادن را فراموش نکنید
همیشه نباید کودک را تنبیه کنید.باید در مواقعی که کودک کار خوبی انجام میدهد او را تشویق کنید و به او پاداش دهید تا بیشتر راغب به انجام دادن کار های خوب شود و از انجام دادن کار های زشت و بد دور کنید.این کار باعث میشود کودک سریع تر به هدف نزدیک تر شود.
ایجاد آرامش
همیشه در هنگام ارتباط و رفتار با کودک آرام و خونسرد باشید چراکه برای جلوگیری از برخورد و عکس العمل سریع بهتر است به او بگویید که کار اشتباه و نادرستی را انجام داده ای و باید ببینم چه کاری بای انجام دهم.هیچ وقت با عصابنی و فریاد زدن نتیجه بهتری نمیگیرید پس سعی کنیک که این کار را فراموش کنید.
سعی کنید قوانین را خودتان انجام دهید
همیشه خودتان به قوانین احترام بگذارید و آنها را زیر پا نگذارید چرا که این کار باعث میشود که کودک دیگر شما را جدی نگیرد.
الکی بحث نکنید
از بحث کردن بیهوده و بی مورد جلوگیری کنید.اگر به شما گفت : همه دوستانم این وسیله را دارند شما در پاسخ بگوید میدانم و اگر ادامه داد بازشما به او بگویید: من الان چی گفتم؟ با این کار تاکید بیشتری به قانون که قبلا در مورد آن باهم صحبت کرده اید خواهید داشت.
سخن آخر
همیشه سعی کنید با رعایت برخی از الگوهای تربیتی، راه درستی را در آمورش تربیت کودکانتان داشته باشید.آرامش داشتن در تربیت از اهمیت زیادی برخوردار است.شما میتوانید با مراجعه به روانشناس برخی از راه و روش های تربیت کودکان را آموزش ببینید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |